Известие

Collapse
No announcement yet.

Video вход на ICS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Висока цена като се има впредвид че аз търся по скоро телевизията Не се ли предлагат само индивидуални тунери които да са на по поносима цена и струва ли си монтирането
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Колеги ползваите едно хубаво dvd което е с RGB и сте готови.Например http://www.technomarket.bg/products/...sung-dvd-hr733 А ето как см го напревил аз http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42906
      Last edited by stuci2; d.m.y г., 20:42.

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
        Висока цена като се има впредвид че аз търся по скоро телевизията Не се ли предлагат само индивидуални тунери които да са на по поносима цена и струва ли си монтирането
        Намират се на пазара такива автомобилни приемници.
        Сега с цифровизацията на ефирните телевизии, за предпочитане са DVB-T приемници. Примерно такъв. Доста такива приемници нямат RGB изход (какъвто е видео входът на нашите ICS - и). В такъв случай се налага ползването на съгласуващ модул. Примерно composite video - to RGB. Също се намират и не са скъпи.
        По мое мнение, човек може да си спретне цифрова телевизия на ICS-а за около 300 - 400 лв. Ако потърси втора употреба - вероятно и по-тънко.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега кажи какъв е този преобразовател който ще свърши работа за този тунер.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Има ли шанс сигнала да бъде стерео ?
            AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
              Колега кажи какъв е този преобразовател който ще свърши работа за този тунер.
              http://www.howtoconvert.co.uk/howcomp2rgb.htm

Първоначално публикувано от em4o1 Покажи съобщение
              Има ли шанс сигнала да бъде стерео ?
              Да, ако се ползва входа на CD чейнджъра.

Comment

Първоначално публикувано от NVG Покажи съобщение
                Да, ако се ползва входа на CD чейнджъра
                Не съм много убеден, че това е така.
                За да се активира RGB входа, трябва ICS - ът да е в режим "навигация". За да се активира стерео - входа, служещ за чейнджера, трябва ICS - ът да е в режим CD.
                Не знам дали двата режима са възможни едновременно.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Възможно е.
                  Включва се видеовхода. Изключва се и се влкючва ICS-a и след това се избира режим CD. Естествено трябва да има донгъл на мястото на CD чейнджъра (UniLink интерфейса), който да "излъже" ICS-a, че има чейнджър за да отключи AUX-In входа. Ако колата има чейнджър, последното не е необходимо.

Comment

Първоначално публикувано от NVG Покажи съобщение
                    Благодаря колега. Само дето цената не ми харесва.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Comment

Прав си.
                      Цената не е добра въпреки, че аз платих на времето повече за този конвертор. Сега е намален.
                      Проблема е, че друг такъв не можах да намеря. Масово се предлагат Composite to RGB, самоче синхросигнала е вкаран в зеления цвят. При този синхрото е отделно (такава, каквото го иска ICS-a).
                      Така седят нещата.

Comment

Добре де ако си намеря плейър с този РБДж изход , ще мога ли де гледам концерти на монитора си, без значение дали е стерео или моно?
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                          Добре де ако си намеря плейър с този РБДж изход , ще мога ли де гледам концерти на монитора си, без значение дали е стерео или моно?
                          Ако RGB изходът е с отделен канал за синхронизация, ще можеш. Ако ползваш аудио входа за навигацията, звукът ще е моно. Ако ползваш аудио входа за CD - то (както казва колегата) звукът ще е стерео.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега ако има RGB изходът то ще има отделен канал за синхронизация.Защото всички други сигнали се казват по различен начин.И за да активирате видео входа няма нищо общо с навигацията, нито с входа за CD.

Comment

Колегата NVG споменава за composite - to - RGB, при които синхронизацията върви по G канала.
                              Иначе видео входът на ICS - а действително се отпушва при 0 V на пин 3 от зеления конектор.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Глагодаря ви за отговорите, скоро смятам да си инсталирам едно цифрово тунерче, което ми го предложиха на много тънка цена и ако всичко стане ще пиша...
                                AR 166/159 - 2.4 jtd/m

Comment

Working...
                                X